top of page
Търсене
  • Снимка на автораSassia

Дипломни защити на катедра "Дизайн на порцелан и стъкло"

Актуализирано: 8.10.2019 г.

Национална Художествена Академия



На 18 юни 2019, студентите от специалност "Дизайн на порцелан и стъкло" представиха своите дипломни работи и защитиха успешно бакалавърската си степен.


В работите си по скулптура, Рени Александрова Георгиева, отляво, представя лястовицата като символ на майчинската сила и грижовност.

материал: порцелан и метал: мед и месинг


Саня Александрова Георгиева, в дясно, със скулптурата си "Алчност" или жената-птица: изящна, красива и съвременно граблива. За манията на свраката към блестящите предмети и тенденцията по-силно изразена при човека в преследването на фалшиви идеали и ценности.

материал: порцелан, покритие - колоидно злато


Художествената обработка на стъкло е процес, вдъхващ свобода и безграничност, въпреки крехкостта си. Рени се представи с маса, етажерка и осветително тяло - сталактити от фюзирано стъкло, а Саня, със свойте релефи посветени на зелената и необятна, нежна като жена - гора.

В специалността се работи предимно с отливен порцелан, вливайки се в работните калъпи, той дава форма и живот на всяко изделие. Многократно ретуширан, глазиран и двойно изпичан, той е най-елегантният, финно керамичен материал.

По порцелан, Саня представи своите многопластови пана, подчертаващи устието на една река - живописно и разнообразно. В играта на светлинните ефекти на глазурите и цветовете, блестящо се справи и Рени, със своят впечатляващ сервиз на морка тематика с основен елемент - мидата.


Катедра "Дизайн на Порцелан и стъкло" 2019








151 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page