top of page
  • Снимка на автораSassia

Какъв човек си? Животно?

Светът ни е пълен с "кучки", "слонове", "кокошки", "крокодили", "змии"... изобщо, около нас голям цирк се вихри, но дали с тези така "мили" обръщения не обиждаме сладките животинки? И с какво са го заслужили те?

"Животните често са по-умни с инстинктите си, отколкото хората с разума си"

Избери си сам, човек или животно?


Наричаме патица, онази, жената, забила поглед в смартфона си, вместо да наблюдава и закриля собственото си дете, стоящо на жълтата лента в метростанцията! Защо? Тя не е онази майка, която знае как да предпази малките си патенца, пресичайки сама с тях опасните ни пътища и магистрали?!?! Не е!

Дали не сме забравили ценностите си? Дали не ги губим по пътя към "успеха" или"популярността" в силно виртуалния ни безсмислен свят?



Знаете ли, че ако прасетата разполагат с достатъчно пространство, го разделят на отделни сектори, наподобяващи стаи. В дъното обикновено се намира "тоалетната", ясно разделена от "хола" и "кухнята". Въргалят се в калта, защото по този начин те се охлаждат и се предпазват от насекоми. Мръсотията повишава имунната защита, следователно мръсните прасета са по-здрави от чистите... спирам до тук! Няма да започваме да се въргаляме в калта, въпреки, че на доста от нас би ни се отразило добре чисто терапевтично.


В Китай прасето е свещено животно. Смята се, че всеки, който е роден в годината на прасето, е верен, честен, отзивчив, любвеобилен и целенасочен.

Както у нас, така и в други части на необятната ни планета, човекът наричан "прасе", не притежава нито едно от изброените по-горе качества.


"Ако да имаш душа, означава да си способен да изпитваш истинска любов, вярност и благодарност, то животните са в пъти по-добри от много хора"

Създали сме една нелепо-мръсна и тъжна реалност, в която дори лебедите чистят водните басейни, онези препълнените с наши-човешки отпадъци!




Кучето е единственото същество на света, което може да обича човек повече, отколкото той обича сам себе си.

Нека бъдем по-добри хора, нека да бъдем реалисти...

ако има засегнати, това не трябва да сме ние, а те!


Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page