top of page
  • Снимка на автораSassia

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТТА

Наталия Сидорова е психолог и нумеролог, както и водещ автор на метода ИДЕАЛ. Техниката се основава на тест, който показва разпределението на вътрешната енергия и качества заложени в човека според датата на неговото раждане.


Постарах се да улесня максимално изчислението и разчитането на резулатите чрез този пример и последващите го цветни таблички.


И нека не се вманиачаваме, а просто да се позабавляваме.


Всяка цифра има собствено качество.

1 - Силата на мисълта. Инициативност, лидерство, изобретателство, находчивост, творчеството.

2 - Енергия на тялото и енергия на действието. Физическа сила, производителност, силна волята, упоритост, агресия, способност за манипулиране, управление. Броят на двойките показва размера на естественото биополе, защитно като скафандър около човека.

3 - Женската логика. Грижа, ред, лесна приспоспособимост, контакти, общителност, широк обхват на информация. Качеството на „6“ е тясно свързано с качеството на „3“.

4 - Отговорност и вътрешна дисциплина, патриотизъм, сила на духа, честност. Това е основното качество на компонентите на алтруизма. Желанието да се спасят и служат на другите.

5 - Сексапил, атрактивност, емоционалност, чувственост, уязвимост, чувствителност, горещ нрав, съжаление, състрадание, любов. Артистичност, маниерство, чувство за форма.

6 - Логика - мъжка логика - аналитичен ум, способност за структуриране, организиране, разбиране на детайлите. Професионализъм, перспективно мислене. Самочувствие, почтеност, способност за защита и аргументиране на тяхната гледна точка. “Аз като индивидуалност, уникалност” - принципи, собствена система на живот.

7 - Интуиция: „Знам какво да правя, но не знам защо”

8 - Дарове на съдбата - късмет, здраве. Да искаш и да получаваш

9 - „Знам какво искам във всеки конкретен момент”, „Постигам целите си на всяка цена” - целенасоченост, дипломация, хитрост, лъжа, предателство


0 - Въпреки, че не фигурират в тази схема, броят на нулите в изчислението също имат какво да ни кажат. Колкото повече на брой са те, толкова по-голяма е свободата на личен избор и вероятността всяка нула да запълни липсваща цифра в нашата ИДЕАЛ таблица. Ако липсват нули в нашето уравнение, човекът е лесно управляван и манипулиран.


Когато в нашият резултат получим дадена хоризонтала, вертикала, диагонал и тн. без от тях да липсва цифра, (както в примера ни по-горе липсва 4) имаме линия-структура. Ако дадена структура е претоварена, (има повече цифри, отколкото в идеалния случай) тогава резултатът показва завишено или прекалено силно изявено качество. И всичките му действия са продиктувани от това качество. Като пример с претоварена

Вертикала (1, 2, 3) - В123, индикатор за повишена самостоятелност. Или пък обратното - сама единица, двойка, тройка или дори липса на тройка, показва липса на увереност и доверие към самият Аз. Първата колона, (1, 2, 3) е качеството на “Аз”, е отговорна за действията на принципа “Аз!”.


Вторият вертикал - В456 - показва връзката между човека и обществото. Ако резултатът е ИДЕАЛът, тоест по едно 4, 5 и 6, това е идеалната връзка с обществото. Претоварената линия, показва излишно придавана важност на чуждото мнение и обратното - слаба линия - подценяване.

Третата колона В789 е “вътрешен свят” или “мой Бог”. Дали човек има вътрешна подкрепа, на какво разчита и на която се надява, дали може да види същността или е ориентирана към външната. Ако в третият вертикал има само едно 9, тогава атеизмът първоначално е заложен в човека. Той не вярва в съществуването на неземни сили. Една от задачите на такъв човек е да отвори душата си да открие пътят си към Бога.


Хоризонтала (1, 4, 7) - Х147 „Божи дар”- Душата. Интуитивното й знание и чувствителност и способностите на творец. Всеки човек има душа и 1, но и всеки притежава уникална способност и талант. Първата хоризонтала е покривът на нашата къща - най-високата й част, най-близка до небето.

Хоризонтала Х258 са стените, вратите, прозорците - връзка между мъж и жена, разбирателство, семейство. Честността в чувствата е най-важна. Ако няма пълна линия/структура, тогава разбирателството е проблематично.


Хоризонтал (3, 6, 9) Х369 - Мъдростта е кръстът на знанието (3 + 6) плюс способността да ги използваме (99). Задачата на всеки човек е не само да знае нещо, но и да може да прилага правилно знанията и да се възползва от тях, за да получи истински, положителен резултат. 3, 6, и 99 са сигурна основа за нашият дом.


Диагонал Д159 -“творчество”. Ако диагоналът е претоварен, тогава е жизнено важно човек да намери начин да покаже своята креативност и да се реализирана чрез нея. Когато диагоналът е счупен, качеството работи периодично и не се контролира от човек. Творчеството не се появява през цялото време, а случайно и според настроението.


Диагонал (3, 5, 7): “чувственост”. Когато линията е претоварена, човек наказва себе си с излишни емоции, съжаление или страхове.

Триъгълниците на алтруизма 11 ,4 ,5 ,7 (Т1457) и егоизма 3, 5, 6, 99 (Т3569). Всички действия на човек могат да се разглеждат като желание да се даде на другите (алтруизъм), или да се натрупат за себе си (егоизъм). 5 цифри на егоизма и 5 цифри на алтруизма са ИДЕАЛното проявление на закона на равновесието: колкото дал, толкова взел. При (Т-2-8) важи принципа „нито на себе си, нито на другите”.


Мъжкото и Женското начало или М2468 и Ж13579 - Ако мъж има женски качества той по-лесно общува с жени, но не и в личните си отношения с тях. Често тяхното поведение изглежда като повишена сексуалност и флирт, провокиращо неразумна ревност. Същото се случва и с жена, чиито мъжки качества преобладават. В мъжката компания тя се трансформира, тя е неговият приятел, но започнат ли по-близка, лична връзка - започват и проблемите. Прекомерното количество мъжки качества прави човека жесток. Тези хора не могат да живеят без противоположния пол, но когато са с тях - любимите си - ги унищожават. Както и при женският потенциал преобладаващ над мъжкия няколко пъти има засилена нужда от присъствие и помощ, но също така ги унищожава в последствие.


Отнема време и търпение усвояването на този метод, но е невероятно точен.

Ще се радвам да споделите опитите и мненията си с мен.





Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page