top of page
  • Снимка на автораSassia

Минералът ШУНГИТ и неговите ползи за нашето здраве




Черният минерал, шунгит, чието взаимодействие с човешкото тяло, помага то да засили своите регенеративни способности, да лекува бързо травмите си и да поддържа добрия си ритъм. Черният минерал подобрява работата на вътрешните органи – черен дроб, черва, далак, спомага и за цялостното лекуване на стрес, душевно успокоение и хармония.


Радиометрични изследвания показават, че по структура шунгитът е по-близо до антрацита отколкото до графита, което доказва неговия органичен произход. Тайнствената черна руда е открита за пръв път край село Шунга, област Карелия, Русия. Лечебните свойства на шунгита са познати още от началото на ХVІІІ. век. Руският император Петър Велики е използвал вода, пречистена с минерала както за себе си, така и за своята армия. Днес във военната промишленост шунгитът се използва в противогазите, тъй като има свойството да пречиства въздуха от отровни вещества. При изследванията на влиянията на шунгита върху електромагнитните полета е доказано, че той може да предпазва от вредните електромагнитни полета на мобилните телефони, телевизори, монитори и геопатогенните зони.


Камъкът премахва вредните примеси във водата, излишната мед, желязо, манган, тежки метали, нитрати и нитрити. Избистря, дезинфекцира водата, убива бактериите, освен че неутрализира примесите на тежки метали, той и я обогатява с фулерени, които имат противовъзпалително действие, облекчават болката, подсилват имунитета, потискат развитието на алергични реакции. По този начин минералът подобрява структурата на водата и има положително въздействие по отношение на множество заболявания. Шунгитът притежава уникалното свойство да отдава тези фулерени, както и много други полезни микроелементи, на въздуха, водата и организмите, с които взаимодейства.


Как да си приготвим шунгитна вода

В стъклен или емайлиран съд налейте 3 литра питейна вода, потопете в нея измитите камъчета или чакъл от шунгит (300-350 грама). След 30 минути водата, в която сте поставили шунгита ще започне да се обеззаразява. За пълно приготвяне на водата са необходими 3 дни. Това време е достатъчно, за да загине цялата вредна органика и водата да добие полезни за организма свойства. Готовата вода внимателно (без да се разклаща), се изсипва се в друг съд, като на дъното се оставя около 0,5 литра вода. Водата в този долен слой съдържа замърсени примеси, така че трябва да се излее. Парчетата използван шунгит могат да се изплакнат и използват за нова порция настойка с вода. След 6 месеца употреба, шунгитът трябва да бъде сменен. Ако за водата се използва не чакъл, а по-едри парчета шунгит, на всеки шест месеца трябва с помощта на шкурка да се почиства повърхността на камъните, за да активира повърхностния им слой.


Шунгитната вода се използва за пиене и готвене, в козметика, за инхалации, компреси и за вани. С тази вода може също така да се поливат цветята и разбира се е благоприятна и за така любимите ни животинки.

За да се ограничи въздействието на електромагнитното излъчване върху водата, не се препоръчва да се държи в хладилник. Използвайте приготвената вода в рамките на три дни. След кипване, основните целебни свойства на шунгитната вода се запазват.


Препоръчва се пиенето на шунгитна вода при гастрит, анемия, диспепсия, отит, алергии, астма, диабет, холецистит, жлъчно- каменна болест и други заболявания на жлъчния мехур, отслабен имунитет, чернодробни заболявания, бъбречни заболявания, панкреатит и други заболявания на задстомашната жлеза, щитовидната жлеза, при настинки, при заболявания на кръвообращението, нервната система, опорно-двигателния апарат и пикочо-половата система.

При използване на шунгитна вода, в организма активно се намалява нивото на хистамина, който е отговорен за развитието на алергични реакции, подувания и други симптоми.


Препоръчва се ежедневно да се пият по 3 водни чаши шунгитна вода.


Използването на шунгитна вода не е основание за отмяна на други лечебни средства предписани и препоръчани от Вашият лекар!

Шунгитните вани успокояват, отнемат стреса и умората, укрепват организма, нормализират съня, подобряват кръвообращението. Тези процедури помагат за по-бързото зарастване на рани, премахване лющенето на кожата, екземи и гъбички. Шунгитните вани са особено препоръчителни след тежки физически и психически натоварвания, занимания със спорт или след напрегнат ден, а също и в следоперативен период. За да приготвите шунгитна вана сложете за 10 минути във водата (температура 36-37 º C), една торбичка със стрит - натрошен шунгит (около 300 грама за една вана), след това я изплакнете и изстискайте. Вземането на такава вана не се препоръчва да е по-често от един до два пъти седмично, с времетраене 10-20 минути.


Шунгитната вода, леко загрята, но без да кипи, е много полезна при заболявания на носа и гърлото, при настинки, възпаление на венците, стоматит, тонзилит, пародонтоза.

Инхалациите с шунгитна вода са особено ефективни при настинки, болки в гърлото, ангина и бронхит. За да направите това, водата, в която няколко часа е стоял шунгита, се загрява до температура 90-95 ° С. Покривате главата с кърпа и вдишвате парите на шунгитната вода за няколко минути.



Свойствата на шунгита провокират учени да го изследват. Той се определя като минерала с най-силни лечебни свойства на Земята.

Разбира се, той не е лекарство, но може да влияе положително върху всеки организъм. 


Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page