top of page
  • Снимка на автораSassia

С МНОГО ШОКОЛАД МОЛЯ

Всички го обичаме, но не за всеки е полезно да си похапва толкова, колкото му се иска. Това е причината този пост да е в графата За душата, а не в тази За тялото.

На всеки обаче се полага порция шоколадово щастие, тъй че, ето я и нея,

моята любима златна десертна рецепта. BEST BROWNIESS RECIPE


"Жените изпадат в различни настроения. Шоколадът е подходящ за всяко едно от тях."



"На биохимично ниво любовта се равнява на тонове изяден шоколад." - Джон Милтън в "Адвокат на дявола"


Браунитата на Саси



Продукти:

165 гр. масло, 165 гр. кафява захар, 200 гр. черен шоколад милка, 3 цели яйца +2 бр. жълтъци, 2 с.л. брашно, щипка сол, бисквити орео.

По желание: пудра захар, ванилия.


Начин на приготвяне:

(1.)На слаб огън или на водна баня се разтапят маслото и шоколада.

(2.) Яйцата + допълнителните жълтъци се разбиват с миксер, захарта се добавя на малки части. Разбиването с миксер трябва да е с продължителност около 10 мин. до получаването на набъбнала, пухкава смес. Работата с миксер приключва тук.

(3.) Добавят се брашното, отново постепенно, сместа от шоколад и масло, щипката сол и около 5 натрошени на малки парченца орео бисквитки. Бърка се бавно, на ръка с дървена лъжица.

(4.) Равномерно разбърканата смес се изсипва в намазани с масло формички за кексчета или тава. По желание се поръсват по-едри парченца орео, ако сте любители на ванилията, можете да добавите 2 ч.л. екстракт докато бъркате сместа.

(5.) Браунитата се поставят в предварително загрята фурна. Температурата на изпичане е 180 градуса, за около 20-30 мин.



Не отваряйте фурната преждевременно, не бъдете нетърпеливи! Знам, ухае невероятно, но ако избързате сладките бухнали кексчета ще спаднат, а не е това целта ни.

Ако сте зашеметени от вкусът им след като ги извадите от фурната, почакайте да ги пробвате на следващият ден... още по-вкусни са!





Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page